Главная » 2016 » Июль » 19 » Перед машиною екс-мера Лозової Сергія Степанова спрацював вибуховий пристрій
23:08
Перед машиною екс-мера Лозової Сергія Степанова спрацював вибуховий пристрій

Перед машиною екс-мера Лозової Сергія Степанова спрацював вибуховий пристрій

 

Вибух стався близько півдня у суботу, 11 червня, на Сахаліні. Осколки пошкодили позашляховик, сам колишній міський голова фізично не постраждав. Поліція кваліфікує цей випадок як хуліганство.

 

У суботу о 12:15 на відстані близько метра перед автомобілем Сергія Степанова спрацював вибуховий пристрій. Сталося це на провулку Вишневому, за 10 метрів від будинку екс-мера.

 

— Я був у машині.

 

Був серйозний, дуже сильний вибух, його чули біля "Фуршета" (на відстані більше кілометру — ред.).

 

Хмара білого диму [пішла], з-під машини вилетів предмет, що горів.

 

Осколками пошкоджена машина у певній частині, пошкоджені поруч металеві ворота, — розповів Сергій Степанов.

 

До поліції він звернувся тільки за шість годин, як пояснює сам, рішення пов'язане "з морально-психологічними моментами".

 

Говорить, одразу після вибуху намагався набрати "102", але помилився номером, вирішив зробити паузу і викликав правоохоронців тоді, коли переконався, що це "реальний вибух з уражальними елементами".

 

За інформацією поліції, пошкодження автомобілю незначні — зачепило бампер і номерний знак, люди не постраждали.

 

З місця події оперативники вилучили металеві фрагменти вибухового пристрою. Що це за пристрій, має встановити експертиза. Осіб, причетних до вибуху, шукають.

 

За фактом підриву Лозівський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

 

Покарання за такий злочин — від 3 до 7 років ув'язнення.

 

Сам Сергій Степанов називає напад на себе замахом і пов'язує його зі своєю діяльністю на посаді міського голови у 2010-2015 роках, зокрема, з рішеннями стосовно землі у центрі міста.

 

На думку екс-мера, мова може йти про майданчик на вулиці Павлоградський (колишня рози Люксембург) — це авторинок за керосинкою, а також про суперечки з компанією МНК, якій не подовжили оренду на ділянку на вулиці Привокзальній (колишня Карла Маркса).

 

Там також розташований авторинок.

Категория: Міськи новини | Просмотров: 212 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0